پروتز سینه چیست؟


Rate this post

پروتز سینه

پروتز سینه چیست؟ پروتز سینه نوعی جراحی است که برای تغییر اندازه، وزن و یا فرم سینه انجام ‌می‌شود. برای این کار از ژل سیلیکونی یا مواد مشابهی استفاده می‌کنند. سینه مصنوعی از ژل سیلیکونی، بافتی نرم و مشابه با سینه طبیعی دارد. این پروتزها معمولاً به‌گونه‌ای طراحی و در سینه قرار داده می‌شوند که درون قالب سوتین بانوان قرار بگیرند. در ادامه مطلب به همه‌چیز در مورد این جراحی و معرفی بهترین کاندیدها برای انجام آن می‌پردازیم

پروتز سینه چگونه انجام ‌می‌شود؟

در حین جراحی پروتز سینه، سینه مصنوعی از جنس ژل سیلیکونی یا مواد مشابه دیگری جایگزین بخشی از سینه طبیعی و یا تمام آن می‌شود. در افرادی که به‌منظور درمان سرطان سینه، سینه‌های خود یا بخشی از آن را با جراحی برداشته‌اند، این پروتز جایگزین تمام سینه شده و در افرادی که مشکل سلامتی ندارند و تنها می‌خواهند سینه‌های خود را کمی حجیم‌تر کنند، به بافت سینه اضافه می‌شود. روش‌های مختلفی برای انجام پروتز سینه وجود دارد. این روش‌ها عبارتند از:

پروتز کامل یا پروتز استاندارد

پروتز کامل به‌گونه‌ای طراحی شده‌ است که مستقیماً روی قفسه سینه و در محلی که بافت سینه به‌طور کلی برداشته شده‌، قرار می‌گیرد. این مدل پروتز سینه از لحاظ بافت، رنگ و اندازه کاملاً با بدن متقاضی مطابقت دارد. این مدل پروتز برای کسانی که یکی از سینه‌های خود و یا هر دو را از دست داده‌اند، مناسب است. اگر بیمار هر دو سینه خود را برداشته باشد، می‌تواند اندازه پروتز را انتخاب کند. اما در صورتی که این جراحی برای یکی از سینه‌ها انجام شود، به‌گونه‌ای انجام ‌می‌شود که هر دو سینه فرد با هم هماهنگ باشند.

پروتز جزئی یا فرم‌دهنده

این مدل پروتز برای بانوانی انتخاب می‌شود که بخشی از سینه خود را برداشته‌اند. این جراحی به‌گونه‌ای انجام‌ می‌شود که بخش ناقص را جبران می‌کند. پروتزهای استفاده‌شده در این جراحی، مشابه پروتزهای کامل از سیلیکون ساخته ‌شده‌اند.
پروتز صدفی
پروتز صدفی نوعی پروتز جزئی است. این مدل پروتز سینه ممکن است برای بانوانی که دارای سینه‌هایی با اندازه متفاوت هستند، انتخاب شود. این پروتز از جنس سیلیکون است و بافتی نرم دارد. پروتز صدفی روی سینه کوچک‌تر قرار می‌گیرد تا با سینه بزرگ‌تر بیمار از لحاظ اندازه هماهنگ شود.
انجام این نوع پروتز برای افراد ذیل نیز ممکن است مفید باشد:
⦁ بانوانی که در جراحی‌های سینه قبلی، سینه‌های آنها دچار ناهماهنگی شده ‌است.
⦁ اگر می‌خواهید سینه‌های خود را به‌منظور هماهنگ شدن، کوچک‌تر کنید.
⦁ اگر ایمپلنت سینه در حال گسترش باشد. (این حالت، نوعی بازسازی سینه است که پس از گذشت زمان، اندازه سینه گسترش می‌یابد تا زمانی که اندازه ایمپلنت سینه به‌اندازه سینه طبیعی شود.)

پروتز چسبنده

در این پروتز، یک ایمپلنت چسبنده به‌صورت کامل یا جزئی روی سینه قرار می‌گیرد. این پروتزها سطحی چسبنده دارند که می‌توان آنها را به‌طور مستقیم روی قفسه سینه چسباند. این مدل پروتز برای بانوانی مناسب است که فعالیت بدنی زیادی دارند یا نمی‌خواهند سوتین محافظ بپوشند. اگر لباس فرد پروتز را نگه دارد، می‌توان آن را با سوتین بدون بند یا تاپ پوشید.
توصیه می‌شود که بانوان 6 الی 12 ماه بعد از جراحی یا بلافاصله بعد از رادیوتراپی از این مدل پروتز سینه استفاده نکنند؛ زیرا ممکن است برای پوست آنها آسیب‌زا باشد.

پروتز سینه
پروتز سینه

فرم‌های مختلف پروتز سینه

پروتزهای سینه به فرم‌های مختلفی در جراحی‌ها استفاده می‌شوند که هر یک کاربرد خاصی دارند. این فرم‌ها عبارتند از:

پروتز سینه متقارن

پروتز سینه متقارن به فرم مثلثی یا بیضی است که ممکن است در سینه سمت چپ یا راست قرار گیرد.

پروتز سینه قطره اشکی

این مدل برای بانوانی مناسب است که سینه‌های آنها در قسمت تحتانی و بیرونی پرتر و بالای نوک پستان آنها حجم کمتری دارد. این مدل پروتز نیز می‌تواند برای سینه سمت چپ یا راست استفاده شود.

پروتز سینه نامتقارن

این مدل پروتز سینه بیشتر برای بانوانی مناسب است که حجم زیادی از سینه خود را از دست داده‌اند؛ زیرا این مدل به‌عنوان اکستنشن (اضافه‌کننده حجم سینه) زیر بازو یا بالای سینه قرار می‌گیرند. اما بانوانی که جراحی برداشت سینه کامل نداشته‌اند نیز می‌توانند از این مدل پروتز استفاده‌ کنند. این مدل پروتزهای سینه برای سینه‌های چپ و راست به‌طور اختصاصی طراحی‌ شده‌اند.

پروتز سفارشی

برای ساخت این پروتزها ابتدا تصویری کامپیوتری از ناحیه قفسه سینه توسط یک اسکنر سه بعدی گرفته می‌شود و سپس این تصویر برای ساخت پروتز سفارشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مدل پروتز سینه برای ایجاد تناسب با سینه استفاده می‌شود و با فرم و رنگ سینه طبیعی مطابقت دارد.

پروتز باد شده با هوا

این مدل پروتز ممکن است در تمام بیمارستان‌ها یا کشورها موجود نباشد. این پروتزهای خاص، دارای یک پمپ هوا هستند که می‌توان توسط آن، پروتز را به‌اندازه مورد نظر باد کرد.

انواع مختلف پروتز سینه
انواع مختلف پروتز سینه

تفاوت پروتز دائمی با پروتز موقتی چیست؟

تفاوت پروتز سینه دائمی با نوع موقتی به شرح ذیل است:

پروتز سینه دائمی

اکثر پروتزهای دائمی از جنس سیلیکون نرم و ضدحساسیت هستند که در یک لایه نازک قرار گرفته‌اند. فرم این پروتزهای سینه مشابه با سینه طبیعی بانوان یا بخشی از سینه است. سطح این پروتزها بسیار نرم و صاف است و ممکن است شامل یک طرح کلی مشابه با نوک سینه نیز باشد. پروتز سینه دائمی اغلب از جنس سیلیکون نیز ساخته می‌شود؛ اما ممکن است در تمام بیمارستان‌ها موجود نباشد یا مورد استفاده قرار نگیرد.

پروتز سینه موقت

در صورتی که بیمار جراحی سینه انجام داده باشد، به او یک پروتز موقت از جنس پارچه می‌دهند که برای مراقبت از سینه استفاده شود. این مدل پروتز به‌منظور هماهنگی اندازه سینه‌ها با یکدیگر پس از جراحی‌های سینه از جمله ماسکتومی، استفاده می‌شود. پس از بهبودی کامل زخم و گذشتن دوره نقاهت، بیمار می‌تواند در صورت تمایل جراحی پروتز سینه دائمی انجام دهد.

پروتز سینه برای چه افرادی مناسب است؟

پروتز سینه نوعی عمل زیبایی محسوب ‌می‌شود و به‌طور کلی برای افراد ذیل مناسب است:

  • افرادی که سینه کوچکی دارند و تمایل به داشتن سینه‌های بزرگ‌تر دارند.
  • افرادی که از ظاهر سینه‌های خود به‌دلیل اندازه‌های نامتقارن و ناهماهنگ ناراضی هستند.
  • افرادی که به‌دلیل بیماری‌هایی چون سرطان سینه، تمام سینه یا بخشی از سینه خود را از دست داده‌اند.
  • افرادی که فرم سینه نامناسبی دارند.
کاندید مناسب پروتز سینه
کاندید مناسب پروتز سینه

مراقبت‌های بعد از پروتز سینه

پس از انجام پروتز سینه، مراقبت‌های ذیل را انجام دهید و نکات مراقبتی را بسیار جدی بگیرید:

  • حداقل تا دو هفته بعد از جراحی، از اقداماتی چون استعمال دخانیات، مسکن و الکل خودداری کنید.
  • مصرف نمک را به حداقل برسانید و مایعات بیشتری مصرف کنید.
  • میوه‌جات و سبزیجات تازه به‌خصوص میوه‌هایی که دارای ویتامین سی هستند را مصرف کنید، زیرا باعث تسریع روند بهبودی و رفع کبودی و تورم می‌شود.
  • به‌طور خودسرانه دارو مصرف نکنید.
  • پس از گذشت دو روز طبق دستورالعمل و راهنمایی پزشک، حمام بروید.
  • تا 3 ماه پس از جراحی از سوتین طبی و مراقبتی مخصوص استفاده‌ کنید.
  • در مورد نحوه استراحت و خوابیدن پس از جراحی، از پزشک بخواهید تا شما را راهنمایی کند.
  • از ورزش سنگین و فعالیت شدید تا 2 هفته بعد از جراحی بپرهیزید.
  • روزانه چند مرتبه پیاده‌روی کنید تا از ایجاد لخته خون جلوگیری کنید.
  • داروهای تجویزشده را به‌طور منظم و طبق دستور پزشک مصرف کنید.

به‌طور کلی ممکن است دوره نقاهت پس از این جراحی، 4 الی 6 هفته طول بکشد. مدت دوره نقاهت به شرایط جسمی بیمار و نوع جراحی بستگی دارد.

مراقبت‌های بعد از پروتز سینه
مراقبت‌های بعد از پروتز سینه

عوارض و معایب پروتز سینه

جراحی پروتز سینه نیز مانند هر جراحی دیگر ممکن است خطرات و عوارضی به‌همراه داشته ‌باشد. این عوارض به شرح ذیل هستند:

  • احساس درد پس از جراحی که با داروهای تجویزشده قابل کنترل است.
  • ممکن است در صورت افزایش یا کاهش وزن به انجام پروتز مجدد نیاز داشته‌ باشید.
  • پس از جراحی احتمال خونریزی و عفونت و یا ایجاد اسکار در محل جراحی وجود دارد.
  • ممکن است ناحیه جراحی دچار چین و چروک شود.
  • ممکن است فرد به داروی بیهوشی واکنش نشان دهد.
  • اکثر پروتزها پس از مدتی نیاز به تعویض و نصب مجدد دارند. عمر پروتزها به نوع و مرغوبیت آنها بستگی دارد. برخی اوقات شرایطی چون پارگی پروتز سینه رخ می‌دهد که باید این پروتزها در اسرع وقت حذف یا تعویض شوند؛ اگرچه امروزه با پیشرفت علم جراحی، احتمال پارگی پروتز بسیار کاهش یافته ‌است.

سخن پایانی

پروتز سینه فوایدی چون هماهنگی فرم سینه‌ها و رسیدن به‌اندازه دلخواه دارد. همچنین این جراحی برای افرادی که به‌دلیل بیماری سینه‌های خود یا بخشی از آن را برداشته‌اند نیز مفید است و اعتماد به نفس این بانوان را برمی‌گرداند. اما نکته مهم این است که کلینیک و جراح مورد نظر باید با دقت انتخاب شود و جراح علم کافی برای انتخاب پروتز سینه مناسب برای فرد مورد نظر را داشته ‌باشد تا احتمال بروز عوارض جدی پس از جراحی کاهش یابد. بنابراین در مورد این موضوع حساسیت لازم را داشته ‌باشید تا بدون هیچ‌گونه آسیب به‌سلامتی خود، از نتیجه جراحی رضایت داشته باشید، برای اطلاعات بیشتر میتونید از لینک زیر برای تماس با ما اقدام کنید

تماس با ما